Despre noi

Afacerea a fost începută în anul 1994 de absolventul USMF Bologan Nicolae, în prezent doctor în medicină, docent la catedra Medicină Socială și Management al USMF, master în Administrare Publică absolvent al Academiei de Administrare Publică şi în continuare conducătorul întreprinderii.

Despre noi

Din prima zi de activitate a întreprinderii au fost căutate cele mai eficiente, durabile, calitative şi necostisitoare metode de corectare a vederii cu ochelari. Începând de la un mic depozit angro de monturi pentru ochelari, actualmente Întreprinderea SC Optica Natali SRL a devenit lider pe piaţa serviciilor optice din Moldova. În prezent suntem cel mai mare importator de monturi şi lentile pentru ochelari din R.Moldova. Mai mult ca atât, s-a creat o situaţie unică pe piaţa optică mondială: o companie dintr-o ţară cu populaţia mai mică de 20 mln de locuitori are capacitatea să organizeze design-ul adaptat şi amplasarea comenzilor de lentile, monturi şi ochelari în marele centre de producere din orientul depărtat (China, Corea de Sud, Gonkong şi Taiwan), fapt ce permite o competivitate sporită.

În prezent am ajuns la nivelul, când putem efectua reexportul de marfă optică şi în ţările vecine. Pe timpuri a fost invers. Cum am putut obţine aceste rezultate? Din anul 2000 am deschis un mic salon de optică cu amănuntul, pentru a putea contacta direct cu consumatorii finali, ce ne-a permis înţelegerea mai profundă a necesităţilor clientelei şi, ca rezultat, elaborarea design-ului adaptat la monturi şi ochelari pentru clienţii din ţara noastră. În prezent avem permanent peste 3000 de modele de monturi, care asigură satisfacerea practic a oricărei cerinţe individuale.

Alt aspect de îmbunătăţire a serviciilor a fost selectarea lentilelor de corecţie, adaptate după criteriul preţ-calitate la necesităţile consumatorilor noştri. Dacă privitor la monturi am socotit de cuviinţă sa nu ne axăm pe branduri (marele secret este că majoritate brăndurilor se produc în orientul depărtat şi nu are sens să achiţi diferenţe nejustificate), apoi la lentile situaţia este alta: există produse, care nu pot fi executate la calitatea cuvenită în afara Europei. Reieşind din acest considerent, am dorit să colaborăm cu cel mai renumit şi performant producător de lentile de corecţie din lume — cu compania Rodenstock. După o perioadă destul de lungă de verificări ale capacităţilor noastre manageriale Rodenstock a acceptat compania noastră în calitate de distribuitor exclusiv în R.Moldova a lentilelor marca Rodenstock. Din 2014 şi în continuare suntem reprezentantul exclusiv ale lentilelor Rodenstock în țara noastră.

A treia direcţie de dezvoltare a fost şi rămâne lucrul cu clientela. Calitatea deservirii clientului este o prioritate a companiei. Dispunând de tot necesarul de monturi şi lentile la un preţ competitiv, oferim obligatoriu şi o deservire la cel mai înalt nivel. Asupra consultanţilor noştri nu planează grija de a vinde cât mai mult, — aceasta-i voinţa conducerii, confirmată în instrucţiuni stricte— ci au libera conştiinţă de a propune clientului cea mai avantajoasă ofertă. Vizitaţi-ne, pentru a vă convinge personal.

1