Sport

Pentru sănătate și energie este nevoie de un mod activ de viață, de sport, fie individual, fie în echipă. Aici purtătorii de ochelari se ciocnesc cu un disconfort în îmbinarea ochelarilor de vedere și sportului. Noi avem soluția! Ba chiar mai multe.

Sunt cazuri când este de ajuns să alegi o montură mai curbată. Aici îți venim în ajutor cu lentilele la comandă individuală, create pentru fiecare caz în parte cu curbura necesară, oferind mai multă protecție, confort și un câmp de vedere mai larg.

Dar sunt și sporturi care necesită ochelari specializați.

Ochelari pentru înot

Ochelari pentru înot sunt de două tipuri: mască și ochelari. Arată ca cele obișnuite, cu diferența că lentilele au dioptrii.

Datorită faptului că acest sport necesită ochelari speciali (cu punte nazală de silicon, bandă de fixare de silicon reglabilă, nu trebuie să intre apă în ochelari pentru a putea înota în bazin), ei au fost combinați cu ochelarii de vedere primind un produs bun de folosit în aceste scopuri. Lentilele în mască și ochelari sunt din policarbonat, cu tratament antiaburire și protecție de raze UV și reflexele create pe apă.

Ochelari pentru ciclism

Au o formă mai curbată, pentru a putea apăra mai bine ochii de vânt, praf și alte impurități. Suportul nazal și brațele sunt efectuate din materiale speciale pentru a se fixa mai bine. În set sunt incluse câteva filtre atașabile pentru diferite situații.

Ceea ce deosebește ochelarii simpli de ciclism de cei cu dioptrii, este faptul că cei din urmă  permit atașarea unor lentile de corecție. Se recomandă folosirea lentilelor din policarbonat sau trivex în aceste scopuri, care se fixează pe un suport în spatele filtrelor colorate. Astfel lentilele oferă o vedere clară, iar filtrele o protecție împotriva razelor UV, reflexlor etc.

Ochelari pentru schi

Ați încercat vre-o dată să îmbrăcați masca pentru schi peste ochelarii de corecție? Nu este cea mai bună idee. Deoarece doriți un confort și să nu sustragă atenția nimic, trebuie să purtați o mască  (ochelari) pentru schi cu dioptrii. Ei au un suport special în care se montează lentilele corectoare, apoi suportul se atașează în spatele filtrelor. În set sunt mai multe filtre care oferă protecție UV, deminuiază reflexele ce apar pe zăpadă, aducând un confort vizual.

Ochelari pentru diverse sporturi

Acești ochelari sunt potriviți pentru majoritatea sporturilor, atât de echipă cât și individuale, fie în aer liber, fie în sală. Ei sunt realizați dintr-un material special rezistent la șocuri, cu un elastic pentru a putea fi fixați. Permit montarea lentilelor de corecție, fiind recomandat montarea lentilelor din policarbonat sau trivex, mai rezistente la impact și la zgârâieturi. Având o formă mai alungită și curbată, oferă protecție maximă și un câmp vizual mai larg.