Ochelari relax

Nu există ochelari gata Relax. Există lentile, care asigură efectul dorit, care fiind montate în orce montură comodă și accesibilă după preț crează ochelarii cu efectul Relax.

Nu există ochelari gata Relax. Există lentile, care asigură efectul dorit, care fiind montate în orce montură comodă și accesibilă după preț crează ochelarii cu efectul Relax.

Pentru a procura o pereche de ochelari Relax este deajuns să alegeți orice montură din cele disponibile în stocul nostru, în care vor fi montate lentilele ce asigură efectul Relax.

Ochelarii pinhole pentru corectarea vederii fără lentile se aseamănă cu ochelarii de soare obișnuiți. Dar, dacă îi studiați cu atenție, veți înțelege, că ei nu au nici lentile de corecție obișnuite, nici filtre speciale. În schimb, au rânduri de găuri mici, amplasate pe niște suprafețe plastice opace. Dacă luați acești ochelari, vă convingeți în faptul, că puteți vedea toate obiectele din jur, mai mult ca atât, liber citi chiar și cel mai mărunt text, chiar dacă suferiți de diferite probleme ale vederii: miopie, hipermetropie (inclusiv, cea provocată de vârstă), astigmatism. Mai mult ca atât, folosirea regulată a ochelarilor timp de 30 de minute zilnic vă va ajuta să corectați vederea, iar multora chiar să o restabilească complet.

„Oamenii, care suferă de miopie, hipermetropie sau astigmatism, pot folosi ochelarii pinhole pentru corectarea vederii în calitate de ajutor suplimentar în perioada de vindecare vederii printr-o cale naturală. De fapt, aproape fiecare, indiferent de tipul de dereglare a refracției, vede clar prin ei”.
Doctorul J. Gubrici  „Corectarea naturală a vederii”

„Secretul e simplu”, doar că nu e secret.

Uneori în timpul consultanției al oftalmologului medicul îl roagă pe pacient să privească printr-o gaură mică într-un disc negru. Chiar dacă vederea e pierdută, printr-o astfel de gaură pacientul vede. Medicul știe, că în așa caz vederea se restabilește de sine stătător, fără intervenție chirurgicală. Efectul dat se bazează pe fenomenele de refracție a undei de lumină, diafragmare (majorarea adâncimii de focalizare) și interferență a fluxului de lumină. Acestea și sunt principiile, pe care se bazează efectul ochelarilor pinhole pentru corectarea vederii. Construcția lentilelor: configurația și poziția găurilor, diametrul lor și tehnologia de producere sunt un ”know-how” al companiei, care i-au creat. Acești ochelari au fost supuși unui program complet de studii clinice și sunt recomandați pentru uz medical în Rusia.

L.L.Hudjanov, membru-corespondent al ASMR, directorul Centrului de Cercetare de Medicină tradițională și Prevenire din Rusia:
„Principiul ochelarilor pinhole pentru corectarea vederii se bazează pe legile cunoscute ale fizicii: refracției, diafragmării și interferenței fluxului de lumină. Dacă mai simplu, la examinarea obiectului printr-o gaură mică se mărește semnificativ adâncimea câmpului. Acest efect e cunoscut demult și era folosit încă din timpurile străvechi de unele popoare la vânătoare. Dar, aplicând îngenios acest fenomen cunoscut la construcția ochelarilor, oftalmologii americani au mers mai departe. Eu au majorat numărul de găuri, calculând exact diametrul lor și configurația, precum și distanța dintre ele. Toate acestea fac ochiul să lucreze în regim de antrenament, restabilesc mecanismul firesc al lucrului corect al mușchilor oculari. Simplitatea aparentă a dispozitivului și a folosirii ochelarilor, de fapt, ascunde o tehnologie complicată și o înțelegere profundă a fenomenului vederii umane – a unui din cele mai sofisticate fenomene naturale”.

Ochii dumneavoastră sunt un dispozitiv optic.

Pentru a înțelege mecanismul de acțiunare a ochelarilor pinhole pentru corectarea vederii, e nesesar să ne amintim câte ceva din anatomie și anume modul, în care sunt construiți ochii noștri. Pe reprezantarea grafică a ochiului vedeți muschii, care îi asigură activitatea.

Mușchii, fixați de globul ochiului, asigură mișcarea lui.

muschii-ochiului-rou

Mușchii, care înconjoară cristalinul, asigură schimbarea grosimii lui:

Cel circular (mușchiul lui Muller) comprimă cristalinul, îngroșându-l, iar cel meridional (mușchii lui Bruch), invers, îl face mai subțire. Imaginea prin cristalin ajunge la receptorii retinei. Când vă uitați la ceva apropiat, mușchiul circular îngroașă cristalinul, modificând focalizarea; iar dacă vederea e orientată spre un obiect îndepărtat, se încordează mușchiul meridional, făcându-l mai plat și îndepărtând imaginea de la peretele posterior al globului ochiului. Dacă mușchiul radial e supraîncordat, cristalinul devine prea plat, focalizarea imaginii se mută dincolo de globul ocular, imaginea devine neclară – apare hipermetropia. Dacă mușchiul circular se comprimă prea tare, lentila devine prea groasă, iar imaginea devine focusată, fără a ajunge la receptori – avem miopie. Iar dacă aveți diagnoza ”astigmatism”, înseamnă că mușchii, care nu funcționează corect, distorsionează forma globului ocular sau a cristalinului.

Astfel, orice dereglare a acuității vederii depinde de funcționarea greșită a mușchilor responsabili pentru aceasta.

De ce apar astfel de dereglări?

Pot fi mai multe cauze: de la iluminarea necorespunzătoare în timpul cititului, obiceiuri dăunătoare (cititul în pat, în transport etc.) până la tulburări în dezvoltarea fetală sau predispoziția ereditară. Care nu ar fi motivele, oftalmologia modernă de cele mai dese ori îi propune omului nu tratarea unor astfel de defecte ale vederii, ci doar o compensație în formă de ochelari sau lentile de contact. Dar imaginați-vă, că în urma unei traume sunteți nevoiți careva timp să mergeți cu cârje. Mușchii piciorului fără efort regulat pierd din volum și putere. Dar iată că fractura sau luxația sunt tratate, iar dumneavoastră… continuați să mergeți cu cârje. În așa caz care sunt urmările pentru piciorul dumneavoastră? Degradarea treptată a mușchilor, nu-i așa? Dar care este de fapt diferența dintre mușchii ochiului și mușchii piciorului? Și unii, și alții fără efort suficient își pierd funcțiile și au nevoie de cârje. Doar că cârjile pentru ochi se numesc ochelari. Ochelarii pinhole pentru corectarea vederii vă oferă în locul ”cârjelor” un dispozitiv de antrenament simplu și eficient, care vă ajută să efectuați un efort corect asupra mușchilor slabi și să obțineți o ușurare pentru mușchii oculari supraîncărcați. Pentru un efect rapid și vizibil, ca și la orice antrenament, e nevoie doar de exerciții sistematice și dorința de a atinge succesul. Și el va urma!

Cum să utilizați corect ochelarii pinhole pentru corectarea vederii.

”Bine se atinge o mare adâncime de focalizare cu ajutorul ochelarilor de corectare. Pacienții se bucură de o creștere semnficativă a distanței de citire. Ochelarii demonstrează rezultate remarcabile prin majorarea contrastului și clarității”.
Doctorul N.Bice ”Corecția vederii nenormale”

Pentru un efect rapid și stabil e suficient să purtați ochelarii pinhole pentru corectarea vederii jumătate de oră pe zi. Posibil, că prima sau chiar și a doua dată vă vor deranja găurile, iar dumneavoastră nu vă veți obișnui cu percepția ”punctată” a realității. Dar totuși, puțină perseverență și în scurt timp deja nu îi veți mai observa. Verificați-vă: citiți un ziar în ochelari, uitați-vă la televizor și vă veți convinge, că în ochelarii pentru corectare vedeți aproape la fel, ca și în ochelarii cu dioptrii, cu care v-ați obișnuit. Acest lucru vă poate inspira, fiindcă înseamnă, că puteți restabili vederea, iar pentru aceasta merită să lucrați doar jumătate de oră pe zi: anume atâta timp e nevoie să purtați ochelarii pinhole, pentru a restabili timp de o lună o dioptrie pierdută. Primul acest succes, la sigur, va deveni un impuls puternic în dorința dumneavoastră de a restabili vederea normală.

Deci, puteți petrece jumătate de oră pe zi în ochelarii pinhole pentru corectarea vederii. Cum e cel mai bine să o faceți?

Dacă ați decis să citiți cu ei, atunci aveți grijă de o sursă de lumină bună. Cel mai bine e să o plasați în spatele dumneavoastră.

Un exercițiu reușit pentru ochi este vizionarea televizorului în astfel de ochelari. Dar în același timp încercați să vedeți detaliat obiectele, oamenii, îmbrăcămintea lor, impunând ochii să se miște, să se focuseze pe diferite părți ale ecranului. Privirea fixată pe un punct e un semnal al oboselii, supraîncărcării mușchilor oculari.

Pentru antrenarea focalizării ochilor pe obiecte apropiate și îndepărtate profitați de blocurile de publicitate. Uitați-vă la un obiect apropiat (ceasul de mână, ziarul, orice lucru), iar apoi mutați privirea pe imaginea dincolo de fereastră, iar apoi – din nou pe obiectul apropiat și din nou – pe ecranul televizorului.

Repetați aceste exerciții în timpul fiecărei pauze de publicitate.

Aveți grijă să evitați privirile fixe și îndelungate. Faceți ochii să lucreze, schimbând focalizarea vederii cât mai des.

Dacă deja v-ați obișnuit cu ochelarii și doriți să măriți timpul de purtare a lor, vă recomandăm următoarele moduri de antrenament cu ochelarii de corectare:
– purtați ochelarii în încăpere de 3-4 ori pe zi câte 20-30 minute la intervale de cel puțin 1,5 oră.
– citiți sau efectuați muncă detaliată (nu folosiți obiecte ascuțite!) timp de 20 de minute de 4 ori la intervale de 2 ore.

I.D.Jilov, doctor în medicină, profesor al Academiei de Medicină din Moscova I.M.Secenov:

„Acum, aproape fiecare al treilea adult, a cărui activitate este legată cu un efort vizual intens, e nevoit să se adreseze la oftalmolog. Brusc crește și sarcina asupra vederii în viața de zi cu zi: mulți au acasă calculatoare, aparate de înregistrare video, toate tipurile de console de jocuri. O grijă deosebită creează starea copiilor și adolescenților. Dar totuși, chiar dacă dereglarea acuității vederii este diagnosticată la timp, iar medicul a prescris ochelari optici, aceasta este doar o compensarea a vederii pierdute, dar nicidecum nu o restabilire a ei.

Mai mult ca atât, purtarea obișnuită a ochelarilor cu dioptrii „alintă“ ochii, ei repede se obișnuiesc cu lentilele, iar mușchii responsabili pentru acuitatea vizuală continuă sau să slăbească sau să lucreze prea intens. Ca urmare, miopia sau hipermetropia progresează și ochelari trebuie înlocuiți cu tot mai puternici. Avantajele ochelarilor pinhole pentru corectarea vederii constă în faptul, că ei antreneaza aparatul muscular al ochiului, relaxează mușchii încordați și, în același timp, impun să lucreze mușchii „leneviți“. Sunt sigur, că un astfel de dispozitiv unic de antrenament trebuie să fie prezent în fiecare familie, chiar dacă nimeni în ea nu poartă ochelari obișnuiți. El e necesar ca un element de igienă, un fel de „periuță de dinți pentru ochi”. Ca urmare, eu sunt sigur, că noi vom avea mai puțini purtători de ochelari”.

Ochii dumneavoastră și soarele.

Vederea dumneavoastră are nevoie de lumina solară.

Unii specialiști spun, că aflarea permanentă în condiții de iluminare artificială (ceea, ce destul de des se practică în industriile moderne și în cazul dragostei față de lumină artificială a creatorilor birourilor moderne) treptat reduc sensibilitatea mare a retinei ochiului. Ochii noștri își pierd sensibilitatea lor la lumina normală. Însă o zi întreagă, petrecută la lumina intensă a soarelui e o încercare serioasă pentru vedere. Mulți oameni simt discomfort, chiar dacă poartă ochelari de soare. În acest caz ochelarii pinhole pentru corectarea vederii la fel pot deveni un ajutor bun. Ele elimină lumina prea aprinsă, fără a întuneca câmpul vizual și a denatura culoarea adevărată. Chiar și cei, care suferă de fotofobie (fobia față de lumină), pot sta la soare fără careva daună pentru sine. Desigur cu ei nu trebuie să vă uitați la soare fix așa, cum și fără ochelari.

„Găurile elimina aberația și împrăștierea luminii, izolează zona păstrată a corneei deteriorate și majorează adâncimea de focalizare“.
Doctorul D. Mihauls „Optica vizuală și de refracție“.

Încercați să vă dezobișnuiți de ochelari.

Începând exercițiile cu ochelarii pentru corectarea vederii, încercați tot mai des să evitați folosirea ochelarilor obișnuiți cu dioptrii. Aveți răbdare – rezultatul va urma în scurt timp. În practica de folosire a acestor ochelari există multe istorii de restabilire a vederii în cazuri grave de miopie și hipermetropie.